15:00

Knivsta IK

Referat: Häverödals SK - Knivsta IK

Häverödals SK - Knivsta IK 1 - 2 (1-1)

På en regnigt Lundåsvall så tog vi emot serieledarna Knivsta och med mycket go- känsla och positiv inställning med härligt luft startar vi matchen mycket starkt, där vi jobbar på att motståndarna inte får så mycket tid att behandla bollen och vinner en hel del kamper. Det är väldigt mycket kamp från straffområdet till straffområdet och redan i 9:e minuten så får Knivsta hörna där vi vinner bollen till Empa som slår en djupledsboll till Elina som springer sig fri från sin bevakare och distinkt gör 1-0 . Vi slår inte av på takten utan spelar riktigt bra fotboll trots de förutsättningar som är med de blöta gräset som gör att det är svårt att få bra kontroll på bollen. Två minuter senare, med ett par fina passningar, så får Alva bollen felvänd och vänder snabbt och slår en breddsida men den smiter med 1 cm på fel sida av stolpen.
Knivsta jobbar sig in i matchen efter 20 minuter och har vassa omställningar och i 26:e minuten rullar deras ytter in 1-1. Men känslan är mycket bra och vi tar tillbaka initiativet och jobbar mycket bra i alla lagdelar, men halvleken slutar 1-1 och vi tar med oss det fantastiska jobbet.

I paus så sa vi att vi ska jobba tätt och inte ge dem utrymme att skapa sina omställningar och att vi känner att vi kan ta med oss 3 nya poäng.
Andra halvlek slår vi gasen i botten och trycker på framåt men de har mycket bra organiserad backlinje och det som vi skapar så lyckas de få bort bollen. Vi får några halvchanser men det är väldigt mycket spel på mittplan och i 80:e minuten så får de frispark på vår planhalva som slås mot mål och den såg ut att vara hårt slagen men den dimper ner mellan ribban och Katjas hand och där har vi underläge.
Vi ändrar till 3-4-3 för att försöka trycka på ännu hårdare framåt och jobba för en kvittering men tyvärr rann tiden iväg och första förlusten på hemmaplan var ett faktum.

Jag är oerhört glad och stolt att se laget jobba hårt genom hela matchen och ger aldrig upp förrän domaren blåste av matchen. Vi skulle haft minst en pinne idag men det ville sig inte idag på den svårt spelade plan. Nu laddar vi för 3 poäng nästa match på bortaplan mot Håbo. //Asmir